Најаве и догађаји

ТОО БРУС НА МАНИФЕСТАЦИЈИ '' ЈА БИРАМ СРБИЈУ''

Летња промотивна кампања Туристичке организације Србије, под слоганом ''Ја бирам Србију'', почела је у подмножју Авалског торња манифестацијом на којој су туристичке организације из целе земље представиле најбоље из своје понуде.

Била је ово прилика и за прво представљање понуде Туристичке организације регије Копаоник , где је Брус наступио заједно са општинама Блаце, Александровац, Рашка, Врњачка Бања, Краљево и Нови Пазар.

''Предстојећа летња сезона је прилика да се наши грађани определе за одмор у домаћим бањама, на планинама, језерима и рекама. Копаоничка регија је идеалан спој природних потенцијала, развијене инфраструктуре квалитетне и здраве хране, гостољубивости домаћина, богатог културно-историјског наслеђа.Надам се да ће туристи то препознати као незаобилазну дестинацију за пријатан одмор у здравом природном окружењу,'' рекао је Златко Миленковић посебно нагласивши да је гондола, отворена крајем прошле године посебно унапредила туристичку понуду бруске општине, Копаоника и целе регије са надом да ће се бенефити ове инвестиције тек осетити у наредном периоду, јер су већ сада приметни позитивни помаци на унапрећењу туристичке понуде, али и повећаног интересовања туриста за боравак у поткопаоничком крају због чега се очекује развој пре свега сеоског туризма.

“У фокусу наше промотивне кампање на првом месту ће бити активан одмор и одмор у природи. Посета културно историјским знаменитостима, конзумација фантастичне гастрономске понуде и уживање у свим додатним садржајима и доживљајима које Србија има да понуди кроз летњу сезону”, рекла је Марија Лабовић-директорка ТОС-а. Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић посетила је штанд ТО регије Копаоник где се интересовала за расположиве смештајне капацитете али и презентоване потенцијале који би у летњем периоду могли да буду атрактивни за туристе, пре свега културно- историјске споменике ,спортско- рекреативне садржаје, природне реткости, могућности панорамског разгледања Копаоника новом гондолом , као и потенцијале којима располаже сеоски туризам у овој Регији.

Како се на манифестацији чуло туристички сектор има потенцијал да буде покретач економског развоја и запошљавања поготово у руралним срединама што је и ЕУ препознала као једну од могућности развоја.

Део промотивних активности у оквиру промотивне кампање Туристичке организације Србије, финансиран је из пројекта '' ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам''.О значају овог пројекта за туризам говорио је Александар Бец , који је изјавио:''ЕУ кроз овај пројекат помаже развој туризма у Србији, посебно у источној и Доњем Подунављу. Убеђени смо да туристички сектор у Србији има потенцијал да буде покретач економског развоја руралних средина и омогући отварање нових радних места.


О АуторуСкок на Врх