До недеље,1.августа.

 

На Копаонику сутра почиње манифестација '' Дани боровнице''  која ће трајати  до 1. августа 2021. Током манифестације на палтиоу испред Конака  биће изложени  домаћи  производи од боровнице, а посетиоци ће моћи да учествују у бројним активностима.

Самоникла боровница се простире на 300 хектара на Копаонику, а бере се крајем јула и почетком августа. Организатори манифестације су: Туристичко спортска организација Рашка, Општина Рашка, Туристичка организација општине Брус, Национални парк Копаоник и МК Моунтаин Ресорт.

Током овог јулског викенда посетиоци на Копаонику имаће прилику да пробају чувену копаоничку боровницу и ручно израђене производе од боровнице. Током манифестације, традиционално ће се одржати и такмичење у берби боровница, оцењивање производа из домаће радиности, као и пешачка тура и панорамска вожња жичаром за све љубитеље природе. Идеална планинска клима, промотивне цене летњих аранжмана и богат културно-уметнички програм током трајања манифестације, биће одличан повод да велики број гостију овај тропски викенд замене за одмор и уживање у природи.

Пријатне температуре и веома доступне опције које се нуде за породични одмор у природи привлаче све већи број туриста на српске планине и представљају идеалан избор за годишње одморе, али и за викенд путовања. Туристима који се одлуче за лето на планини на располагању су панормаске вожње жичаром, пешачке туре, стазе за моунтаин бике и моунтаин царт. Такође, на располагању су и адреналинске атракције попут боба на шинама, зип лајна и тјубинг стазе.

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ  ''ДАНИ БОРОВНИЦЕ 2021''

Петак, 30.7.2021. године:

•             11.00-12.00 - Берба боровница, такмичење - локацију ће одредити стручне службе НП "Копаоник"

•             12.00-14.00 - Предавање на тему "Очување и заштита боровница" - просторије НП "Копаоник"

Субота, 31.7.2021. године

•             10.00 -14.00 - Пешачка тура "Боровници у походе" - полазак са трга у Конацима

•             12.00 -14.00 - Предавање на тему "Очување и заштита боровница" - просторије НП "Копаоник"

•             12.00 -15.00 - Завршетак оцењивања такмичарских штандова

•             13.00 - Културно-уметнички програм

Недеља, 1.8.2021. године

•             10.30  - Изложба гљива Копаоника - Миколошко гљиварски савез Србије 

Током одржавања манифестације, у оквиру апартманског комплекса Конаци, биће постављени продајни штандови од боровница који ће бити отворени од 10.00 часова

 


О АуторуСкок на Врх