Најаве и догађаји

Акција чишћења језера Ћелије

На језеру Ћелије одржана је четврта акција чишћења језера Ћелије и његовог приобаља.Као и увек до сада свој допринос је дала и ТОО Брус а тим поводом в.д. директора Јелена Радуловић је посебно нагласила значај који заштита животне средине има на развој туризма.

-Туризам има за циљ да туристима омогући уживање и одмор, а да се при том не уништи оно што их је на одређену дестинацију привукло.Екодестинације, попут нашег језера Ћелије, привлаче туристе, риболовце, пружајући им осећај блискости са животном средином и природним ресурсима .За тај спој туриста са природом неопходно је одговорно понашање и непрекидно неговање и унапређење животне средине.Са оволиким количинама отпада и оволиким немаром, то неће моћи,'' каже Радуловић и додаје,'' Језеро Ћелије је од огромног значаја за снабдевање водом за пиће Расинског округа, а за нас је од непроцењивог значаја за развој туризма.Бићемо упорни, сваки наредни пут ћемо анимирати већи број људи, нема одустајања. Показаћемо како се воли и чува природа.''

Циљ данашње и свих претходних и будућих акција, је да инспирише и подстакне на истрајност у борби за здраву животну средину, очување и неговање природних ресурса у служби пре свега очувања здравља а потом и развоја туризма.

-Криза изазвана Корона вирусом, коју су људи у туризму најбоље осетили на својој кожи,потврдила је утицај људског фактора на животну средину, што нас опомиње да наставимо са активностима у циљу очувања и неговања животне средине, смањења отпада , самим тим очувања здравља а потом и развоја туризма који је наша развојна шанса,'' закључила је в.д. директора ТОО Брус Јелена Радуловић и најавила нове активности у том смислу за наредни период.


О АуторуСкок на Врх