Најаве и догађаји

Састанак са угоститељима и хотелијерима из Брзећа

Са циљем сагледавања проблема које треба решити на самом почетку зимске сезоне и реализованог у минулом периоду, данас су са угоститељским радницима из Брзећа  разговарали председница Општине Валентина Милосављевић, в.д. директора ТОО Јелена Радуловић и в.д. директора ЈКП'' Расина'' Раде Недељковић и шеф одсека за урбанизам Марија Јаковљевић.

Присутни су упознати са коначном верзијом ПГР Брзеће која је настала уз уважавање свих њихових захтева за измену,  а потом је најављено и скоро решавање проблема водоснабдевања овог туристичког насеља. Како су резултати анализе воде из сва четири расположива извора пијаће воде, Бела река, Дубока и Гаринац 1 и 2, показали присуство вишеструке вредности арсена у односу на дозвољену '' дошли смо до средњорочног решења-даћемо пројектни задатак за покривање Брзећа пијаћом водом из Вигњишта,'' најавила је председница наглашавајући и да су завршени  пројекат и грађевинска дозвола за 3.000 м тротоара чија ће изградња почети на пролеће.

Поред тога, Општина Брус, односно Брзеће је постало део програма оквирног споразума Србије и Мађарске о финансирању изградње постројења за пречишћевање отпадних вода , тако да се чека само одлука комисије о извођачу и тачан датум почетка радова, известила је Милосављевић.

Општинско руководство је са угоститељским радницима и хотелијерима  данас  усагласило ставове  о неопходним корацима за успешан почетак зимске сезоне па је тако договорено да се на наредном скупштинском заседању донесе одлука о  обустављању грађевинских радова у туристичком насељу Брзеће, у периоду од 1.децембра до 30.априла. За  одржавање прилазне саобраћајнице  почетној станици гондоле задужена је ЈКП ''Расина'' ,односно подизвођач ''MC KOP''.

 Током зимске сезоне неће бити проблема са уличном расветом,обезбеђена су додатна паркинг места,  постојећи тротоари и саобраћајнице  биће  уредно одржавани,  на критичним местима биће постављени додатни контејнери,  а  сви угоститељски објекти  за празнике ће  имати уредно снабдевање техничком водом.

ТОО Брус је преузела на себе обавезу обезбеђивања превоза скијаша до почетне станице гондоле као и договор о померању  поласка  аутобуса Југопревоза  или отварање нових за потребе превоза радника , из  Бруса  у 6.30 и 14.00 часова и у повратку, из Брзећа, у 15.00 и 23.00 часа.

 


О АуторуСкок на Врх