Најаве и догађаји

ИЗДАТА УПОТРЕБНА ДОЗВОЛА, УСКОРО ПУШТАЊЕ У РАД

Гондола Брзеће-Мали Караман, након издавања употребне дозволе од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ускоро ће бити и званично пуштена у рад.

Поступајући по захтеву инвеститора - Републике Србије ЈП Скијалишта Србије ,министарство је издало решење којим се одобрава употреба изведених радова на изградњи гондола на Копаонику и Златибору,каже се између осталог у саопштењу ресорног министарства.

“Отварање гондоле Брзеће – Мали Караман које се очекује у најскоријем периоду, део је пројекта ,,Србија 2025'' вредан 3,2 милијарде динара. Овом инвестицијом омогућиће се развој Брзећа у општини Брус и читавог подножја Копаоника, али и свеобухватног туризма Србије. Завршена је такође и прилазна саобраћајница, која је урађена у рекордном року“, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

 

Препознајући важност инвестиција и пројеката у циљу развоја туристичке понуде српских планинских центара, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је донело решење о употребној дозволи за: гондолу Брзеће (Бела река)-Мали Караман, на територији КО Брзеће - општина Бус, чији је инвеститор ЈП ,,Скијалишта Србије'' и гондолу Златибор – Торник, чији је инвеститор Општина Чајетина.

 Туристичка атракција која ће унапредити туристичку понуду Златибора, пошто је успешно прошла све тестове и добила употребну дозволу, свечано је пуштена прошле недеље у рад. Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезује центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера на којем се налази међустаница.  У сарадњи са реномираним француским произвођачем компанијом Помагалски комплетна инсталација урађена је у складу са највишим стандардима заштите животне средине. Поштовање светских еколошких стандарда при градњи гондоле у складу је са напорима Општине Чајетина да постане прва еколошка општина у Србији.

извор- https://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnosti/saopstenja

 


О АуторуСкок на Врх